«Βροχή» τα πρόστιμα σε εμπορικά καταστήματα του Ν. Ηλείας για τη Λευκή Νύχτα του Αυγούστου

5 Οκτωβρίου 2018
«Βροχή» τα πρόστιμα σε εμπορικά καταστήματα του Ν. Ηλείας για τη Λευκή Νύχτα του Αυγούστου

Μετά από καταγγελία της «ΕΝΩΣΗΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για την διοργάνωση Λευκής Νύχτας στις 18 Αυγούστου 2018, στην πόλη του Πύργου και στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, διενεργήθηκαν έλεγχοι από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Ηλείας σε εμπορικά καταστήματα.

Πολλές από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να μην έχουν τροποποιήσει αναλόγως τους πίνακες προσωπικού, προφανώς για να μην δηλώσουν και να μην πληρώσουν την πρόσθετη απασχόληση του προσωπικού τους. Από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επεβλήθησαν πρόστιμα για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ποσού 16.500€.

Και αυτή η περίπτωση διοργάνωσης Λευκής Νύχτας, όπως και πολλές άλλες, αποδεικνύει ότι οιαδήποτε διεύρυνση του ωραρίου, συνιστά πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για απλήρωτη και υποδηλωμένη απασχόληση των εργαζομένων. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις μας, γι’ αυτό και οι αντιρρήσεις μας.

Οι συνάδελφοί μας στα εμπορικά καταστήματα δεν μπορούν να μετατρέπονται σε απλήρωτα «εργαλεία» πολλαπλών χρήσεων, δίχως προσωπική ζωή και ελεύθερο χρόνο, επειδή κάποιοι εμμονικά πιστεύουν ότι η πτώση της κατανάλωσης συνίσταται στο προστατευτικό των δικαιωμάτων των εργαζομένων νομοθετικό πλαίσιο, τ’ οποίο πρέπει να απορρυθμιστεί πλήρως.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι τεράστια η ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, τ’ οποίο ενέκρινε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις που εγκαίρως είχε καταθέσει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι, ως το πολυπληθέστερο – πληθυσμιακά – μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών, κρίνουν και τη συμπεριφορά και τη στάση όλων όσοι τους αγνοούν…

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Ηλείας